Spruitjes in sherryroomsaus met spekjes

    Spruitjes in sherryroomsaus met spekjes

    8keer bewaard
    55min


    153 personen hebben dit gemaakt

    Ik had dit met vrienden in een tapasrestaurant gegeten, en ik ben daarna de keuken ingedoken en heb het recept nagemaakt. Het is zo heerlijk en makkelijk om te maken! Soms voeg ik wat pecannoten aan dit recept toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel zout
    • 450 gr spruitjes, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 snufje zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 plakjes bacon, in stukjes gesneden (of gebruik spekblokjes)
    • 1 sjalot, versnipperd
    • 7 kastanje champignons, fijngehakt, of meer naar smaak
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 60 ml cream sherry
    • 120 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Los een eetlepel zout op in een grote kom met water (genoeg om alle spruitjes mee te bedekken), en laat de spruiten 1 uur in het zoute water staan. Giet het water af, en schep de spruiten om in een mengsel van olijfolie, zeezout en zwarte peper.
    2. Verwarm de oven voor op 245°C.
    3. Bak de spek in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur tot de randen lichtbruin kleuren, 5 tot 8 minuten. Zet het vuur middelhoog en roer de sjalot en champignons erdoor. Bak tot de sjalotjes glazig worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer er vervolgens de sherry en de room door. Roer tot alles goed gemengd is. Breng het mengsel aan de kook en laat inkoken tot het vocht met de helft is verminderd. De verdikte saus moet aan de achterkant van de lepel blijven plakken.
    4. Leg, terwijl de saus kookt, de gehalveerde spruitjes (met de platte kant onder) op een bakplaat, en bak ze in de voorverwarmde oven goudbruin, ongeveer 15 minuten. Voeg de gebakken spruiten toe aan de saus, meng goed, en breng op smaak met zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren