Ovenschotel met courgette, ei, en kaas

    Ovenschotel met courgette, ei, en kaas

    46keer bewaard
    1uur


    107 personen hebben dit gemaakt

    Vrienden van ons hadden een soortgelijk gerecht gemaakt, maar ik ben nooit in staat geweest om het recept te ontfutselen. Na een paar jaar zelf proberen, hebben we nu een versie gemaakt die stiekem lekkerder is dan die van onze vrienden!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 3 gele courgettes, in stukjes gesneden
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels melk
    • 415 gr geraspte jong belegen kaas, apart te verwerken
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 85 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gele courgette en de ui tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Roer af en toe.
    3. Meng, terwijl je de courgette bakt, de eieren, melk, 140 gr jong belegen kaas, suiker, bloem, zout en zwarte peper in een grote kom. Roer het courgettemengsel en de gesmolten boter erdoor, en giet alles in een ovenschotel. Strooi de resterende kaas hieroverheen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de vulling van de ovenschotel is gestold en de kaas knapperig en bruin begint te worden, 35 tot 45 minuten. Laat 15 minuten staan ​​voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    5

    Top! Wist niet wat het worden zou, heeft wat weg van quiche. - 22 jul 2013

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 25 sep 2015

    SonjaVos
    van
    0

    heerlijk gerecht!!! smaakt zalig met een stukje gerookte vis erbij - 01 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren