Vleesribbetjes (Baby back ribs)

  (20)
  1 uur 30 minuten

  Ik heb deze ribbetjes voor een aantal van mijn vrienden en familie gemaakt op feestjes, en ik krijg altijd veel complimenten van iedereen.


  17 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 1800 gr vleesribben (baby back ribs)
  • 3 eetlepels Dijon mosterd, apart te verwerken
  • 75 gr stevig verpakte bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 120 ml marinade voor biefstuk

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Verwarm de grill of barbecue voor op matig vuur, en doe een beetje olie op de roosters. Scheur twee vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 centimeter lang af, en leg op een werkblad.
  2. Verdeel de varkensribbetjes door de helft, en leg elke helft op een vel aluminiumfolie. Besmeer de ribben aan beide zijden met mosterd. Pak een kom en meng de bruine basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, en komijn. Wrijf de ribben royaal in met dit kruidenmengsel. Doe dit aan beide zijden van de ribben.
  3. Vouw de aluminiumvellen aan beide zijden dicht waardoor er aan de bovenkant een dubbele dikke laag folie ontstaat; knijp de voegen aan de zijkanten samen om de ribben volledig te verpakken, maar laat wat ruimte in het pakket om warmte te laten circuleren (druk dus niet alle lucht eruit).
  4. Plaats de twee pakketten op de voorverwarmde grill, sluit de deksel, en grill tot het vlees mals en goed gaar is, ongeveer 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste deel van een rib moet minstens 70°C aangeven. Verwijder de ribben uit de folie, en gooi de folie weg.
  5. Zet de ribben terug op de grill, en besmeer de ribben aan beide kanten met de marinade. Grill tot de ribben iets verkolen en grillmarkeringen goed zichtbaar worden, ongeveer 15 minuten. Draai de ribben af en toe om en besmeer met marinade tijdens het grillen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (20)