Vleesribbetjes (Baby back ribs)

    Vleesribbetjes (Baby back ribs)

    1keer bewaard
    1uur30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb deze ribbetjes voor een aantal van mijn vrienden en familie gemaakt op feestjes, en ik krijg altijd veel complimenten van iedereen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1800 gr vleesribben (baby back ribs)
    • 3 eetlepels Dijon mosterd, apart te verwerken
    • 75 gr stevig verpakte bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel uienpoeder
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 120 ml marinade voor biefstuk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de grill of barbecue voor op matig vuur, en doe een beetje olie op de roosters. Scheur twee vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 centimeter lang af, en leg op een werkblad.
    2. Verdeel de varkensribbetjes door de helft, en leg elke helft op een vel aluminiumfolie. Besmeer de ribben aan beide zijden met mosterd. Pak een kom en meng de bruine basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, en komijn. Wrijf de ribben royaal in met dit kruidenmengsel. Doe dit aan beide zijden van de ribben.
    3. Vouw de aluminiumvellen aan beide zijden dicht waardoor er aan de bovenkant een dubbele dikke laag folie ontstaat; knijp de voegen aan de zijkanten samen om de ribben volledig te verpakken, maar laat wat ruimte in het pakket om warmte te laten circuleren (druk dus niet alle lucht eruit).
    4. Plaats de twee pakketten op de voorverwarmde grill, sluit de deksel, en grill tot het vlees mals en goed gaar is, ongeveer 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste deel van een rib moet minstens 70°C aangeven. Verwijder de ribben uit de folie, en gooi de folie weg.
    5. Zet de ribben terug op de grill, en besmeer de ribben aan beide kanten met de marinade. Grill tot de ribben iets verkolen en grillmarkeringen goed zichtbaar worden, ongeveer 15 minuten. Draai de ribben af en toe om en besmeer met marinade tijdens het grillen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren