Gefrituurde kip met marinade

    Gefrituurde kip met marinade

    12keer bewaard
    1uur20min


    98 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder serveerde deze kip altijd koud tijdens onze picknicks met de familie, maar 40 jaar lang was ze het recept kwijt. Onlangs vond ze het recept en deelde ze het gelijk met mij! Eindelijk! Dit was mijn favoriete eten als kind, en ik heb dit nooit teruggevonden op andere receptensites. Maar nu heb ik het dus gevonden en deel ik het met JOU! Ik maakte het laatst voor een picknick en bedacht me dat het warm ook heel erg lekker is. Ik heb ze daarom warm gehouden in een slowcooker. Echt iedereen vroeg om het recept! Het was een HIT! Je kan dit gerecht 3 tot 4 uur warm houden in een slowcooker op een lage of warmhoud stand.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1400 gr stukken kip (naar keuze)
    • 1 eetlepel knoflookzout, of naar smaak
    • 2 eieren
    • 250 gr maïzena
    • 1 liter plantaardige olie om in te bakken
    • 200 gr suiker
    • 120 ml azijn
    • 60 ml water
    • 60 ml ketchup
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel hot sauce

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Wrijf de kip aan alle kanten in met knoflookzout. Laat gedurende 30 minuten tot 1 uur rusten in de koelkast.
    2. Klop de eieren in een ondiepe schaal los, en doe de maïzena in een andere ondiepe schaal. Doop elk stukje kip eerst in het losgeklopt ei en rol het daarna door de maizena tot alles goed bedekt is. Schud de overtollige maïzena ervan af.
    3. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 190°C. Frituur de kip, een paar stukken tegelijk, tot de korst goudbruin is, ongeveer 5 minuten. Laat de gefrituurde kip uitlekken op keukenpapier.
    4. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ovenschotel van 23 x 33 cm met aluminiumfolie. Leg de kip in de ovenschaal, en zorg dat de kippenstukjes elkaar aanraken.
    5. Roer de suiker, azijn, water, ketchup, sojasaus, en hot sauce samen in een pan op middelhoog vuur. Breng dit aan de kook en zorg dat de suiker helemaal oplost. Giet de saus over de kip.
    6. Bak de kip in de saus tot vleessappen helder zijn, en bedruip de kip elke 10 minuten met de saus. Bak in totaal voor ong. 40 tot 50 minuten. Draai de stukken halverwege het bakken om. Een vleesthermometer in de buurt van een kippenbot moet minstens 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren