Strawberry shortcake van Petra

    Strawberry shortcake van Petra

    9keer bewaard
    1uur


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben geboren en getogen in Duitsland en daar maakte ik vaak "Biskuitteig" (een soort cake). Dit recept lijkt hierop, maar is nog lekkerder en is iets Amerikaanser. Daarom heb ik het "strawberry shortcake" genoemd. Het is ook lekker met andere vruchten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 900 gr verse aardbeien, in plakjes gesneden
    • 200 gr suiker
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels maïzena
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 5 eieren, gesplitst
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr suiker
    • 235 ml slagroom
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Leg de plakjes aardbeien in een kom en roer er 200 gr suiker door. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast of een hele nacht. Roer af en toe door de aardbeien. Hoe langer ze in de koelkast staan, des te meer siroop je zal hebben.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 190°C. Vet een bakvorm van 23x33 cm in en bestrooi met een beetje bloem. Pak een kom en meng de bloem samen met de maïzena en het bakpoeder.
    3. Klop de eierdooiers in een kleine kom samen met het vanille-extract. Klop tot een glad mengsel en zet opzij. Klop de eiwitten met een elektrische mixer helemaal stijf. Voeg langzaam 250 gr suiker toe aan de eiwitten, een paar eetlepels per keer, tot alle suiker is opgenomen en het mengsel goed stijf is geklopt. Schep de eierdooiers kort door het eiwitmengsel. Voeg ook de bloem toe en meng kort tot net vermengd. Er moeten nog een paar kleine klontjes bloem overblijven. Schep het beslag over in de ingevette ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker of breinaald ingevoegd in het midden van de cake er schoon uitkomt, 22 tot 25 minuten. Laat 5 minuten in de bakvorm afkoelen, keer de cake dan om op een vel bakpapier en snij ze in 8 gelijke stukken. Klop, terwijl de taart afkoelt, de slagroom met de suiker stijf.
    5. Zo maak je de aardbeien shortcakes: snij elke cakepunt horizontaal door en leg de onderste helft op een bordje. Schep de aardbeien en siroop hierop, en zet vervolgens de andere cakehelft erop. Serveer de cakes met een toef slagroom.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren