Italiaanse salami, kaas en ei taart

    Italiaanse salami, kaas en ei taart

    3keer bewaard
    1uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een hartige taart van mijn (inmiddels overleden) Italiaanse tante, die erg lekker kon koken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Deeg
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2 eetlepels koud water
    • Vulling
    • 225 gr (zoete) Italiaanse braadworst
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 680 gr ricotta
    • 225 gr geraspte mozzarella kaas
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 15 gr gehakte verse peterselie
    • 8 dunne plakjes achterham (of beenham)
    • 225 gr plakjes salami
    • 6 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
    • 150 gr salami, in blokjes gesneden
    • 30 gr boter, gesmolten en iets afgekoeld tot lauwwarm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Bereid het deeg: Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer er 3 losgeklopte eieren door, en 2 eetlepels plantaardige olie, en het koude water. Meng alles goed. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 20 minuten in de koelkast.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de Italiaanse worst. Roerbak tot de worst kruimelig en gelijkmatig bruin is gebakken (niet meer roze van binnen). Laat de worst uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Laat afkoelen.
    3. Verdeel het deeg in twee ongelijke stukken, ongeveer een derde en tweederde. Rol het kleine stuk uit op een werkblad dat licht met bloem bestrooid is. Gebruik de bodem van de springvorm om een cirkel van 23 cm uit het deeg te snijden (bewaar restjes deeg), en leg de deegcirkel op een bakplaat en zet deze in de koelkast. Rol het grotere stuk deeg uit (plus eventuele restjes deeg) tot een grote cirkel van ong. 6 mm dik. Vouw het deeg voorzichtig dubbel, en leg het in de springvorm. Druk het deeg voorzichtig aan de randen aan en laat het deeg ong. 2,5 cm over de rand vallen. Koel het deeg, terwijl je de vulling maakt.
    4. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    5. Meng 1 eetlepel plantaardige olie, 3 losgeklopte eieren, ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie in een kom, en meng goed.
    6. Haal de springvorm uit de koelkast. Leg 4 plakjes ham, de helft van de plakjes salami, en de helft van de plakjes hardgekookt ei in laagjes op de bodem van de springvorm. Leg daarop de helft van de in blokjes gesneden salami en leg daarop de helft van de gekookte Italiaanse worst. Schenk hier de helft van de vulling overheen. Herhaal alle lagen. Eindig met de rest van de vulling.
    7. Leg nu de overgebleven deegcirkel op de taart. Vouw de buitenste randen dicht om zo de taartkorst te verzegelen. Borstel het deeg met de gesmolten boter en bak de taart in de voorverwarmde oven tot het deeg (donker) goudbruin is, 45 minuten tot 1 uur. Laat tenminste 15 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren