Thaise komkommersalade

    Thaise komkommersalade

    97keer bewaard
    15min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Deze zoete en scherpe zomersalade op basis van komkommer, koriander en pinda's heeft een scherp randje. Uitermate geschikt voor picknick of feestjes omdat hij niet gekoeld bewaard hoeft te worden. Origineel, voor weinigen bekend, maar door iedereen bemind!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 grote komkommers, geschild, in lengterichting gehalveerd, ontzaad en in plakjes van 5 cm
    • 1 eetlepel zout
    • 100 gr suiker
    • 125 ml rijst wijnazijn
    • 2 groen of rode chilipepers, ontzaad en in stukjes
    • 4 eetlepels koriander, fijngesneden
    • 65 gr pinda's, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Komkommers met het zout 30 minuten in de vergiet laten uitlekken. Afspoelen met koud water, uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
    2. Suiker en azijn in een mengkom opkloppen tot de suiker is opgelost. Komkommer, chilipeper en koriander toevoegen en al schuddend mengen. Bestrooien met gehakte pinda alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Heerlijk en makkelijk recept - 17 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren