Suikervrije BBQ saus

    Suikervrije BBQ saus

    1keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit ongelooflijk lekkere recept voor barbecuesaus is suikervrij! Het smaakt heerlijk op vleesribben, kip... op alles eigenlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 1 eetlepel koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 165 gr fijngesneden ui
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 rundvleesbouillonblokjes
    • 120 ml heet water
    • 500 gr tomatenpuree
    • 225 gr stevia zoetstof
    • 180 ml worcestersaus
    • 180 ml Dijon mosterd
    • 45 ml vloeibare rook met hickory-aroma
    • 1 theelepel zout
    • 120 ml appelciderazijn
    • 1 eetlepel hot sauce (zoals Tabasco®), of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, en roerbak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Los de rundvleesbouillonblokjes op in 120 ml heet water, en giet het daarna in de pan bij de uien. Breng aan de kook en roer tot de bouillonblokjes in z'n geheel zijn opgelost. Voeg dan de tomatenpuree, zoetstof, worcestersaus, mosterd, vloeibare rookaroma, zout, appelciderazijn en hot sauce toe, en roer goed zodat alle zoetstof oplost.
    2. Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager, en laat 25 tot 30 minuten sudderen. Roer regelmatig door de saus. Zet een nachtje afgedekt in de koelkast voor de beste smaak. Je kunt de bbq saus maximaal 1 week in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChrisNowak
    0

    In Worcestersaus zit suiker... (nogal dom dit...) - 24 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren