Zomerse ovenschotel met courgette, ui en kaas

    Zomerse ovenschotel met courgette, ui en kaas

    6keer bewaard
    1uur


    32 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht wordt al vele generaties lang in onze familie gemaakt. De combinatie van groente en kaas is erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 20 gr boter, apart te verwerken
    • 3 gele courgettes, schoongemaakt en snij ze in stukjes
    • 3 courgettes, schoongemaakt en snij ze in stukjes
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 uien, versnipperd
    • 450 gr geraspte extra belegen kaas
    • 225 gr geraspte jong belegen kaas
    • 3 eetlepels gezoete gecondenseerde melk, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x23 cm in met ongeveer 1/3 van de boter.
    2. Smelt de resterende boter in een grote gietijzeren koekenpan op matig vuur, en bak hierin de gele en groene courgettes tot ze bruin beginnen te worden, 10 tot 15 minuten, roer vaak. Bestrooi de courgettes met zout en zwarte peper, en schenk dit mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met ongeveer 1/3 van de gehakte uien.
    3. Meng de geraspte jonge en extra belegen kaas door elkaar in een kom, en strooi ongeveer 100 gr van de kaas over de uien. Besprenkel met ongeveer een eetlepel van de gezoete gecondenseerde melk. Bestrooi de uien nog twee keer met 100 gr kaas en de gecondenseerde melk. Gooi daarna de resterende kaas over de uien.
    4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de uien gaar zijn, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren