Oosterse gegrilde kipspiesjes (Jee Bow Gai)

    Oosterse gegrilde kipspiesjes (Jee Bow Gai)

    2keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Aziatisch gerecht dat als voorgerecht kan dienen, maar ook als hoofdgerecht met rijst. Eigenlijk hoor je de kip te frituren in kleine foliepakketjes, maar ik vond dat veel te rommelig. En grillen is oh zo lekker! Hoe langer het marineert, des te lekkerder. Ik geef de voorkeur aan 2 dagen marineren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr suiker
    • 70 gr zwarte bonensaus (black bean garlic sauce)
    • 15 gr gehakte verse peterselie
    • 25 gr fijngesneden lente-uitjes
    • 5 eetlepels (of 75 ml) sojasaus
    • 3 eetlepels (of 45 ml) hoisinsaus
    • 2 eetlepels (of 30 ml) droge sherry
    • 1 eetlepel (of 15 ml) sesamolie
    • 1 eetlepel (of 15 ml) plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 4 theelepels fijngesneden verse gemberwortel
    • 2 theelepels uitgeperste knoflook
    • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder (Chinese kruiden)
    • 900 gr kipfilethaasjes
    • 12 (van ong. 15 cm) houten spiesen, of zoveel als nodig (week ze eerst 30 minuten in water)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de suiker, zwarte bonensaus, peterselie, lente-ui, sojasaus, hoisinsaus, sherry, sesamolie, plantaardige olie, gember, knoflook en kipkruiden in een kom en giet het geheel in een hersluitbare plastic zak. Voeg de kip toe, knijp overtollige lucht uit de zak, en maak de zak dicht. Laat de kip 1 tot 2 nachten in de koelkast marineren. Draai de zak af en toe om.
    2. Verwarm een grill of barbecue voor op middelhoog vuur, en doe een beetje olie op het rooster. Haal de kip uit de marinade en schud overtollige marinade weg. Gooi de rest van de marinade weg. Rijg de kip op de spiesjes.
    3. Bak de kipspiesjes op de voorverwarmde grill tot de kip niet langer roze is van binnen en vleessappen helder zijn geworden. Draai de spiesen af en toe (om de 10 minuten) om. Een vleesthermometer ingstoken in het midden van een stuk kip moet minstens 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren