Mokka cheesecake

    Mokka cheesecake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept dat ik 20 jaar geleden in een Zuid-Afrikaans tijdschrift heb gevonden en m'n eigen versie van heb gemaakt. Het is een heerlijk romige cheesecake bedekt met een laagje chocolade. Serveer met koffie na de maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Korst
    • 150 gr gemberkoekjes, verkruimeld
    • 45 gr boter, gesmolten
    • Vulling
    • 1 eetlepel naturel gelatinepoeder
    • 60 ml koud water
    • 235 ml slagroom
    • 450 gr hüttenkäse
    • 2 hele grote eieren, dooiers en eiwit gescheiden
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 90 ml gekoelde sterke koffie
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • Topping
    • 100 gr melkchocolade van hoge kwaliteit
    • 45 ml melk
    • 10 gr boter
    • 1 eetlepel slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vet de bodem en zijkanten van een springvorm van 23 cm in met bakspray of boter. Pak een kom en meng 45 gr gesmolten boter samen met de koekkruimels. Druk het daarna aan op de bodem van de springvorm. Zet het in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
    2. Strooi de gelatine over het koude water in een hittebestendige kom en laat het 10 minuten staan. Als al het water is geabsorbeerd en de korrels zijn opgezwollen, kun je het zachtjes in de kom verwarmen door het in een pan met kokend water te zetten (au bain-marie). Verwarm de gelatine kort totdat het net is gesmolten.
    3. Klop 235 ml slagroom, hüttenkäse, en eidooiers samen in een grote kom. Meng 55 gr bruine basterdsuiker erdoor. Giet de gesmolten gelatine en de afgekoelde koffie erdoor en meng goed.
    4. Pak een kom, en klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk 55 gr bruine basterdsuiker toe tijdens het kloppen.
    5. Gebruik een rubberen spatel of garde en schep of klop voorzichtig 1/3 van het eiwitmengsel door het hüttenkäse-mengsel. Voeg de resterende eiwitten toe, en schep het kort door het beslag tot het net is opgenomen. Schenk de vulling in de taartvorm, en strijk het glad. Zet in de koelkast tot het gestold is, bij voorkeur een hele nacht.
    6. Meng de melkchocolade, melk en 30 gr boter in een kleine steelpan samen. Smelt de chocolade op middellaag vuur, en roer af en toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen, maar het moet vloeibaar blijven. Giet het glazuur over de cheesecake, en verspreid het gelijkmatig over de oppervlakte van de taart. Druppel 1 eetlepel room over het glazuur, en maak met een cocktailprikker krullen in het glazuur om een marmereffect te krijgen. Laat afkoelen tot het is gestold, ongeveer 1 uur.
    7. Verwijder voorzichtig de buitenste ring van de springvorm en verplaats de cheesecake naar een serveerschaal.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren