Thaise komkommersoep

    (27)
    1 uur 5 minuten

    Deze pikante, zoet-zure soep is een Thaise klassieker. Garneren met komkommerschijfjes en peterselie en eventueel over de rijst scheppen.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels lente-ui, in plakjes
    • 3 komkommers, geschild en in stukjes
    • 75 ml rode wijnazijn
    • 1 liter kippenbouillon
    • 500 ml water
    • 3 rode of groene chilipepers, ontzaad en fijngesneden
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1 eetlepel citroengras, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 theelepel ketjap
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 125 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een diepe pan op een middelhoog vuur de boter smelten. Lente-ui toevoegen en gaar bakken. Komkommer, azijn, kippenbouillon, water, chilipepers, peterselie, koriander, citroengras, knoflook, vissaus, ketjap en gember erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In ong. 20 minuten op een middelhoog vuur de komkommers gaar sudderen. De zure room er goed doorheen mengen en nog 10 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (27)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren