Zoetzure boerenkool met spekjes

    Zoetzure boerenkool met spekjes

    1keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Zelfs kinderen vinden deze boerenkool lekker! Elke keer als ik dit kook, wil iemand het recept hebben. Gebruik verse boerenkool of Chinese mosterdkool.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 plakjes spek, in stukjes gesneden
    • 120 ml water
    • 60 ml azijn
    • 100 gr suiker
    • 1/8 theelepel zout
    • 1/8 theelepel zwarte peper
    • 1100 gr verse boerenkool, bladeren in stukken gescheurd en taaie stengels verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak het spek in een grote braadpan op middelhoog vuur bruin en knapperig, ongeveer 8 minuten, roer vaak. Schep de spek in een kom, maar laat het bakvet in de pan.
    2. Roer het water, azijn, suiker, zout en zwarte peper door het bakvet tot de suiker helemaal is opgelost, en breng het mengsel aan de kook. Doe de boerenkool in de pan en roer goed. Dek de braadpan af met een deksel, zet het vuur laag, en kook tot de boerenkool zacht is geworden, 30 tot 45 minuten. Doe een beetje extra water of azijn in de pan als het te droog wordt.
    3. Schep de boerenkool in een serveerschaal en bestrooi met het gebakken spek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren