Ovenschotel met zoete ui

    Ovenschotel met zoete ui

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hele lekkere combinatie van zoete uien, Zwitserse kaas, en rijst. Je kunt dit smakelijke bijgerecht serveren met gegrild vlees of gebraden kip. Het is een favoriet bijgerecht bij ons thuis, en ik krijg vaak lovende kritieken van gasten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 140 gr ongekookte basmati rijst
    • 1,5 liter water
    • 55 gr boter
    • 1350 gr zoete uien, grof gesneden
    • 235 ml halfvolle slagroom (slagroom light)
    • 1,5 theelepel zout
    • 215 gr geraspte Zwitserse kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschotel (inhoud: 2 liter) in met boter.
    2. Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de rijst toe. Roer door de rijst, zet het vuur laag, en kook de rijst voor de helft gaar, ongeveer 5 minuten. Giet de rijst af en zet apart.
    3. Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur, en roerbak de uien tot ze glazig, maar nog niet bruin zijn, ongeveer 8 minuten. Voeg de gebakken uien en de boter uit de pan bij de rijst en roer de halfvolle slagroom, zout en 3/4 van de Zwitserse kaas erdoor. Doe het mengsel in de ovenschaal, en strooi de resterende kaas over de bovenkant.
    4. Bak de ovenschotel (zonder deksel of folie) in de voorverwarmde oven tot de rijst gaar is en de bovenkant van de ovenschotel lichtbruin is, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren