Tagliatelle met korianderpesto

    Tagliatelle met korianderpesto

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Verse tagliatelle, bedekt met een heerlijke, nootachtig zelfgemaakte korianderpesto! Ik eet dit vaak als bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bosje (ong. 80 gr) verse koriander, fijngehakt
    • 6 eetlepels pijnboompitten
    • 1 theelepel citroensap, of naar smaak
    • 50 gr verkruimelde feta kaas
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 120 ml olijfolie
    • 350 gr tagliatelle pasta
    • 1 theelepel extra vierge olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de koriander, pijnboompitten, citroensap, feta kaas, zout en zwarte peper in een keukenmachine en pulseer diverse keren om de ingrediënten fijn te hakken. Besprenkel het geheel met 120 ml olijfolie terwijl de keukenmachine aanstaat. Pureer tot een lichte massa.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Doe de gekookte pasta in een grote kom en meng de pesto erdoorheen. Besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie over de pasta en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren