Tante Karens spruitjessalade

    Tante Karens spruitjessalade

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte en frisse salade met spruitjes gaat heel goed samen met varkensvlees. Het is ook lekker als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 550 gr spruitjes
    • 120 ml water
    • 60 ml appelciderazijn
    • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 tomaat, fijngehakt
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de spruitjes in een pan, en giet ongeveer 120 ml water in de pan. Breng aan de kook op matig vuur. Dek de pan af, en kook de spruitjes ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur, en giet af.
    2. Meng de appelciderazijn, plantaardige olie, zout en zwarte peper in een kom. Voeg de gekookte spruitjes toe en roer grondig door de dressing. Zet minstens 2 uur in de koelkast. Mix de tomaat vlak voor het serveren door de spruitjes en bestrooi met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren