Tarte aux moutarde (Franse tomaat en mosterdtaart)

    Tarte aux moutarde (Franse tomaat en mosterdtaart)

    4keer bewaard
    40min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Lyon wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de wereld en ik ging daar heen om Frans te leren koken. Ik heb daar dit gerecht leren maken en mijn familie is dol op deze Franse hartige taart. Serveer het b.v. tijdens een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje kant en klaar deeg voor hartige taart (voor een diameter van 23 cm)
    • 120 gr korrelige bruine mosterd
    • 3 grote rijpe tomaten, in dunne plakjes gesneden
    • 6 plakjes (van elk ong. 5 mm dik) Zwitserse kaas
    • 1 eetlepel olijfolie, of zoveel als nodig
    • 2 eetlepels Provençaalse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de taartbodem in de taartvorm. Prik met een vork een paar gaatjes in de onderkant van de korst.
    2. Verdeel de mosterd over de taartbodem. Bedek de mosterd met de Zwitserse kaas. Schik de plakjes tomaat in een (overlappende) ring over de kaas heen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi de taart met de Provençaalse kruiden.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst bruin is, de kaas is gesmolten, en de tomaten zijn opgekruld aan de randen, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren