Franse frambozentaartjes met mascarpone

    Franse frambozentaartjes met mascarpone

    3keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Krokant en lekker: de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd! In het Frans heten deze taartjes "Tartelettes de framboises au mascarpone".

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80 gr poedersuiker
    • 30 gr gemalen amandelen (amandelpoeder)
    • 235 gr gezeefde bloem
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 ei
    • 250 gr mascarpone kaas
    • 100 gr Griekse yoghurt
    • 35 gr poedersuiker
    • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, zaadjes uitgeschraapt
    • 450 gr verse frambozen
    • 100 gr grof gehakte ongezouten pistachenoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 6 taartvormpjes van elk 10 cm in en vet deze in met boter, en bestrooi vervolgens met bloem.
    2. Pak een kom, en roer 80 gr poedersuiker samen met de gemalen amandelen. Meng de bloem erdoor, en roer er dan de boter en het ei door. Mix of kneed tot een soepel deeg, vorm een bal, en leg ong. 15 minuten in de vriezer.
    3. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer 13 centimeter in diameter. Doe het deeg in de ingevette vormpjes, en bedek de taartvormpjes met bakpapier. Vul de vormpjes met een aantal eetlepels gedroogde bonen of gebruik een ander gewicht op de bodem van elke taartkorst.
    4. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten. Laat de taartkorsten in hun vorm afkoelen op een rooster. Verwijder de bonen en het bakpapier, maar bewaar de bonen voor toekomstig gebruik.
    5. Pak een kom, en meng de mascarpone kaas, yoghurt, 35 gr poedersuiker, en de uitgeschraapte zaadjes uit het vanillestokje tot een dik en glad mengsel. Schep ongeveer 2 eetlepels van de mascarponevulling in elk afgekoeld taartvormpje, en decoreer de bovenkant met frambozen. Bestrooi elk taartje met pistachenoten. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren