Notenmix met ahornsiroop

    Notenmix met ahornsiroop

    3keer bewaard
    2uur35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept voor 'trail mix' van iemand gekregen en vervolgens aangepast naar mijn smaak. Het is makkelijk om te maken en is een gezonder alternatief dan sommige andere snacks in mijn voorraadkast!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 180 ml ahornsiroop
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 80 gr havermout
    • 120 gr pecannoten
    • 285 gr hele amandelen
    • 80 gr rozijnen
    • 60 gr gedroogde cranberry's
    • 70 gr zonnebloempitten
    • 150 gr pinda's bedekt met chocolade (zoals MM's®)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C. Vet een bakplaat in met boter.
    2. Roer de ahornsiroop, vanille-extract, en kaneel in een kleine steelpan op matig vuur samen tot het begint te pruttelen. Meng ondertussen de havermout, pecannoten, amandelen, rozijnen, cranberry's, en zonnebloempitten in een grote kom samen. Giet de hete stroop over het notenmengsel, en roer tot alles gelijkmatig is gemengd. Verspreid de mix over de bakplaat.
    3. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, en schraap de noten van de warme bakplaat af, en laat ze op een andere koele bakplaat afkoelen tot kamertemperatuur. Breek de mix in stukjes en roer de met chocolade bedekte pinda's erdoorheen als de mix in zijn geheel is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren