Guacamole van tomatillo's

    Guacamole van tomatillo's

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvolle guacamole die makkelijk aan te passen is aan je eigen voorkeur. Deze speciale guacamole smaakt erg lekker met verse tortillachips of als sausje over veel Mexicaanse gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 6 verse tomatillo's, zonder vliesje en afgespoeld
    • 1 witte ui, in vieren gesneden
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 jalapeño pepers, zonder zaadjes indien gewenst
    • 350 ml water, of genoeg om ingrediënten mee te bedekken
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 10 gr gehakte verse koriander
    • 1 eetlepel vers limoensap, of naar smaak
    • 3 rijpe avocado's, in de lengte gehalveerd. geschild, en ontpit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de tomatillo's, ui, knoflook en jalapeño pepers in een pan op matig vuur, en giet genoeg water in de pan om de ingrediënten te bedekken. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager, en laat sudderen tot de tomatillos zacht worden en van kleur veranderen (van helder groen naar geel-groen). Dit duurt ong. 5 tot 8 minuten.
    2. Haal de ingrediënten uit de pan met een schuimspaan en doe ze in een blender, maar doe de blender niet meer dan de helft vol. Houd het deksel stevig vast met een theedoek en begin voorzichtig te pureren. Eerst met behulp van een paar snelle pulsen om de tomatillo's in beweging te krijgen, voordat je de blender verder laat pureren. Pureer ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens zout, koriander en limoensap toe, en mix nog een paar seconden.
    3. Voeg nu ook de avocado toe, en mix tot alles goed gemengd is. Pas zout, koriander en limoensap naar smaak aan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren