Ovenschotel met taco's

    Ovenschotel met taco's

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    245 personen hebben dit gemaakt

    Precies wat mijn kleinkinderen lekker vinden. Mexicaans eten met veel kaas! Ik maak het natuurlijk niet te pittig. Sommige kinderen houden niet van ui of knoflook, maar deze ingrediënten kunnen worden weggelaten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 zakje (van ong 30 gr) taco kruidenmix
    • 450 gr diepvries maïs
    • 1 blik (van ong. 340 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 zakje (van ong. 340 gr) geraspte kaas (naar keuze, b.v. jong belegen)
    • 450 gr bevroren aardappelkroketjes uit de diepvries
    • 1 blik of pot (van ong. 350 ml) salsa of enchilada saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel van 23x33cm in met bakspray of boter.
    2. Roerbak het gehakt in een koekenpan op middelhoog vuur tot het volledig bruin is, 5 tot 7 minuten. Voeg de ui, knoflook, tacokruiden, diepvries maïs en zwarte bonen toe bij het gehakt, en bak en roer nog eens 10 minuten. Zet het opzij en laat iets afkoelen.
    3. Meng het gehaktmengsel in een grote kom samen met ongeveer 3/4 van de geraspte kaas en de aardappelkroketjes. Roer alles goed door elkaar.
    4. Giet ongeveer 1/3 van de enchilada saus over de bodem van de ovenschaal. Schenk het aardappelkroketmengsel in de ovenschaal, en druk het mengsel lichtjes aan. Giet de rest van enchilada saus hieroverheen.
    5. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel en zet weer terug in de oven tot alle kaas is gesmolten en de vulling borrelt, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren