Malse fazant uit de slowcooker

    Malse fazant uit de slowcooker

    3keer bewaard
    5uur20min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is heel eenvoudig en lekker. Fazant is normaal gesproken een droge vogel, maar dit recept houdt het sappig. Het vlees valt bijna van het bot af!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 4 kleine fazanten, schoongemaakt en afgespoeld
    • 225 gr plakjes spek
    • 1 blik (van ong. 300 gr) champignonragout
    • 230 ml zure room
    • 235 ml water
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 pakje Franse uiensoepmix
    • 1 blik (van ong. 130 gr) in plakjes gesneden champignons (of verse champignons)
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Leg de fazanten in een grote slowcooker. Wikkel en drapeer het spek om de vogels, zodat de fazanten zoveel mogelijk bedekt zijn. Pak een kom en meng de champignonragout, zure room, water, versnipperde ui, uiensoepmix, en champignons samen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de fazanten heen.
    2. Zet de slowcooker op een lage stand en stoof 8 tot 10 uur, of zet de pan op een hoge stand voor 5 tot 7 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren