Malse spareribs

  (244)
  4 uur 20 minuten

  Ik zag een beroemde kok baby back ribs klaarstoven, en ik dacht...waarom niet met varkensvlees spareribs? Ik heb de kruiden aangepast en de baktijd verlengd en ik ben elke keer zo blij met het resultaat! Ze zijn erg mals en het vlees is zo smaakvol dat je niet eens een BBQ saus hoeft toe te voegen, tenzij je dat wilt. Mijn buurvrouw is degene die me vertelde over fajitakruiden, en dat was een geweldige suggestie!


  153 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 220 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr kruidenmix fajita (van b.v. Casa Fiesta®)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 spareribs (elk met ong. 11 ribben), vette stukken verwijderd
  • 230 ml bier
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel grove mosterd

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

  1. Meng de bruine basterdsuiker, fajitakruiden en paprikapoeder in een kom samen. Wrijf beide kanten van de spareribs in met dit mengsel. Leg de spareribs in een bakblik van 23x33cm, dek af met folie en zet een nachtje in de koelkast.
  2. Verwarm een ​​oven voor op 120°C. Meng het bier, knoflook, honing, worcestersaus, en de mosterd samen in een kom. Zet opzij.
  3. Scheur 2 grote vellen aluminiumfolie af en en leg ze met de glanzende kant naar beneden. Leg op elk stuk aluminiumfolie één sparerib (van ong. 11 ribben). Leg de vleeskant boven. Scheur nog 2 vellen aluminiumfolie af en leg deze over de ribben heen met de glanzende kant naar boven. Vouw de randen van de folie strak samen om een ​​gesloten pakket te creëren. Giet, net voordat je de pakketten volledig afsluit, het biermengsel gelijkmatig in de twee pakketten. Maak het pakket volledig dicht. Leg de pakketjes naast elkaar op een bakplaat van 28x35cm.
  4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de ribben heel mals zijn geworden, 3 uur en 30 minuten tot 4 uur. Open de pakketten voorzichtig, en vang vloeistoffen op in een steelpannetje. Misschien geeft één pakketje al voldoende vloeistof om de saus te maken. Zet de ribben apart. Laat de vloeistof sudderen op middelhoog vuur tot deze indikt, ongeveer 5 minuten. Borstel de verdikte saus over de ribben.
  5. Verwarm de oven voor op de grillstand en zet een rooster ongeveer 15 cm van de warmtebron af.
  6. Zet de ribben in de oven en grill tot de saus lichtjes is gekarameliseerd, 5 tot 7 minuten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (244)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren