Thaise noedelsalade

    Thaise noedelsalade

    27keer bewaard
    1uur15min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Een snel saladerecept met de smaak van Thailand. Elegant en geschikt voor een stijlvol feestje. Niet alleen een gezond alternatief, maar ook reuze lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 350 gr dunne noedels
    • 225 gr kool, versnipperd
    • 4 grote wortels, versnipperd
    • 1 kleine groene paprika, fijngesneden
    • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
    • 1 kleine gele paprika, fijngesneden
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 bosje verse lente-ui, fijngesneden
    • 75 gr pinda's, gehakt
    • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
    • 250 gr gekookte garnalen
    • 4 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels tahini
    • 60 ml rijst wijnazijn
    • 60 ml zoete chilisaus
    • 5 eetlepels ketjap
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen. De noedels in kleine stukjes breken en in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten. In een grote kom noedels, kool, wortel, groene, rode en gele paprika, garnalen, de helft van de koriander, de helft van de uien door elkaar scheppen.
    2. In een kleine kom pindakaas, tahini, rijst wijnazijn en zoete chilisaus mengen. Op smaak brengen met ketjap, sesamolie, basterdsuiker, knoflookpoeder, zout en peper. 10 minuten voor opdienen de saus door het koolmengsel scheppen en goed vermengen. Garneren met resterende koriander, lente-ui, pinda' en sesamzaad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren