Tofu Hiyayakko

    Tofu Hiyayakko

    3keer bewaard
    10min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van de echt traditionele (en gelukkig makkelijk te maken) recepten in Japan. Mijn vader houdt erg van dit gerecht. We eten dit vaak 's ochtends met rijst, miso soep, gegrilde vis en Japanse augurken.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel dashi korrels (voor visbouillon)
    • 1/2 theelepel water
    • 85 gr zijdetofu
    • 1,5 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1/4 theelepel dun gesneden lente-ui
    • 1 snufje bonito shavings (droge visvlokken)
    • 1 snufje geroosterde sesamzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng de sojasaus, suiker, dashi korrels, en water in een kleine kom samen tot alle suiker is opgelost. Leg de tofu op een klein bordje met de gember, lente-ui, en bonito. Besprenkel het met het sojamengsel, en bestrooi met sesamzaad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren