Pompoentaart met tofu

    Pompoentaart met tofu

    2keer bewaard
    1uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een variant op de traditionele pompoentaart. Om de taart gezonder te maken, vervang ik soms de helft van de gewone suiker met Stevia zoetstof.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr zijdetofu, uitgelekt
    • 450 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1 (van ong. 23 cm in doorsnede) kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 230°C.
    2. Doe de tofu, pompoen, suiker, zout, kaneel, gember, en kruidnagel in een blender. Pureer tot een gladde massa. Giet het mengsel over de ongebakken taartkorst.
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, en zet het vuur daarna lager op 175°C. Bak verder tot een mes ingestoken in de vulling er schoon uitkomt, ongeveer 40 minuten. Laat afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren