Tofu vindaloo curry

    Tofu vindaloo curry

    11keer bewaard
    1uur


    59 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige vegetarische tofu vindaloo, die vergelijkbaar is met soortgelijke recepten in Indische restaurants. Serveer met basmatirijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 stuk (van ong. 5 cm) verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
    • 2 uien, gehalveerd en in plakjes gesneden
    • 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
    • 3 wortels, geschild en in plakjes gesneden
    • 3 eetlepels vindaloo currypoeder
    • 6 eetlepels tomatenpuree
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kokosmelk
    • 230 ml groentebouillon
    • 1 blik (van 400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 450 gr extra-stevige tofu, in blokjes van ong. 2,5 cm gesneden
    • 100 gr champignons, in plakjes gesneden
    • 1 snufje zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Roer de gember erdoor, en bak tot het goed gaat geuren en bruin begint te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de uien, bloemkool en wortels toe. Roerbak de groenten zacht, ongeveer 5 minuten.
    2. Roer het vindaloopoeder en de tomatenpuree tot er geen klontjes van de tomatenpuree overblijven. Voeg, al roerende, de kokosmelk, groentebouillon, en kikkererwten toe. Schep de tofu en champignons erbij, roer voorzichtig, en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook, en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Roer af en toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    De smaak was lekker. Het had van mij wel iets pittiger mogen zijn. - 16 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren