Tomatensoep met blauwe kaas

    Tomatensoep met blauwe kaas

    2keer bewaard
    40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben gek op tomatensoep en op blauwe kaas, dus dacht ik...ik probeer ze samen! En dit is het resultaat. Een lekker romig soepje!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 75 gr fijngehakte rode paprika
    • 1/4 van een grote rode ui, fijngesneden
    • 35 gr verkruimelde blauwe kaas
    • 115 gr zachte roomkaas, op kamertemperatuur
    • 60 ml slagroom
    • 60 ml melk
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes
    • 350 ml tomatensap
    • 2 theelepels gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel Stevia zoetstof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een steelpan op matig vuur. Roer de knoflook, paprika en ui erdoor, en roerbak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer de blauwe schimmelkaas, roomkaas, slagroom en melk erdoor. Verwarm tot de kaas is gesmolten en het mengsel zachtjes kookt, 5 tot 7 minuten.
    2. Roer de tomatenblokjes, tomatensap, basilicum, zoetstof, en peper erdoor. Laat nog 15 tot 20 minuten sudderen onder af en toe roeren tot de soep in zijn geheel is verwarmd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren