Thaise roerbakschotel met basilicumkip

    (382)

    Een heerlijke en eenvoudige maaltijd. U kunt het gerecht zo pittig of mild maken als u zelf wilt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 1 liter water
    • 180 ml kokosmelk
    • 3 eetlepels ketjap
    • 3 eetlepels rijst wijnazijn
    • 1 1/2 eetlepel vissaus
    • 3/4 theelepel gedroogde rode peperschilfers
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 middelgrote ui, in ringen
    • 2 eetlepels verse gember, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 gr kipfilet, in reepjes
    • 3 shiitake champignons, in plakjes
    • 5 lente-uitjes, fijngesneden
    • 70 gr verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Water en rijst aan de kook brengen en in een gesloten pan op laag vuur 20 minuten laten sudderen.
    2. In een kom kokosmelk, ketjap, rijst wijnazijn, visssaus en rode chilischilfers mengen.
    3. In een koekenpan of wok op een matig hoog vuur de olie verhitten. Ui, gember, knoflook erdoor roeren en lichtbruin bakken. Reepjes kip toevoegen en in 3 minuten bruin bakken. De kokossaus erdoor roeren en laten koken tot de saus met 1/3 ingedikt is. Shiitakes, lente-ui en basilicum toevoegen en laten opwarmen. Serveren met gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (382)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren