Welsh rarebit met tomaat

    Welsh rarebit met tomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht komt vanuit Wales overgevlogen naar Nederland en is heerlijk als lunch. Serveer warm met geroosterd brood of met crackers.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 30 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 120 ml melk, of meer indien nodig
    • 1 blik (van ong 300 gr) gecondenseerde tomatensoep
    • 100 gr Cheddar kaas in blokjes
    • 1/2 theelepel droog mosterdpoeder
    • 1 scheutje worcestersaus
    • 1 snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, en klop de bloem erdoor totdat er een dikke pasta ontstaat. Klop langzaam de melk door het mengsel. Het mengsel lijkt nu op een dikke saus. Roer de tomatensoep, Cheddar kaas, mosterd, worcestersaus, en het paprikapoeder erdoor, verwarm het mengsel goed door, ongeveer 10 minuten. Voeg meer melk toe als de soep te dik wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren