Hartige Toscaanse zoete aardappelsoep

    Hartige Toscaanse zoete aardappelsoep

    2keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept dat ik gemaakt heb omdat ik zo van zoete aardappelen en soep houd. Voeg naar eigen smaak room toe. Ik gebruik de volledige 950 ml, en dan is de soep nog vrij dik.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 zoete aardappelen, geschild en in vieren gehakt
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 grote ui, in blokjes gesneden
    • 450 gr varkensworstjes, vlies verwijderd
    • 2 teentjes uitgeperste knoflook
    • 225 gr champignons, gesneden
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 950 ml halfvolle slagroom (of de helft slagroom en de helft melk), of zoveel als nodig
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Leg de zoete aardappelen in een grote pan en bedek met koud water. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag, dek af, en laat sudderen tot ze gaar zijn, 6 tot 8 minuten (of langer indien nodig). Giet af en laat een minuut of twee droogstomen. Pureer de aardappelen in porties in een keukenmachine of blender tot er een gladde massa ontstaat. Doe de gepureerde aardappelen weer terug in de pan, en zet opzij.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in de hete olie glazig, ongeveer 4 minuten. Voeg de worst aan de pan toe, bak volledig bruin, en verkruimel het vlees met een pollepel tijdens het bakken. Roer de knoflook, champignons, en de Italiaanse kruiden door het worst-en-ui mengsel. Laat sudderen tot de champignons gaar zijn, nog eens 4 tot 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper, en voeg het geheel bij de pan met de aardappelen.
    3. Verwarm de pan met groenten, worst, en aardappels op laag vuur, en giet de halfvolle slagroom erbij terwijl je blijft roeren. Laat de soep langzaam heet worden en de juiste textuur krijgen. Garneer met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren