Thaise tom yum soep

    Thaise tom yum soep

    25keer bewaard
    25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    De authentieke zoetzure Thaise soep. De koriander is van essentieel belang voor de smaak. Gebruik bij voorkeur Thaise basilicum als u die kunt vinden. Tom Yum pasta is erg heet, proef de soep dus eerst alvorens de chili toe te voegen. De pasta is te koop in de betere supermarkt of toko.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 680 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel Tom Yum pasta
    • 1/2 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 3 stengels citroengras, gesneden
    • 2 limoenblaadjes (in pot verkrijgbaar)
    • 2 kipfilets, in dunne reepjes
    • 110 gr verse champignons, in dunne plakjes
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel vers limoensap
    • 1 theelepel verse groene chilipeper, fijngesneden
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 takje verse (Thaise) basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote sauspan de kippenbouillon aan de kook brengen. Tom Yum pasta en knoflook erdoor roeren en 2 minuten koken. Citroengras en limoenblad toevoegen. Kip toevoegen en de kip in ong. 5 minuten gaar koken.
    2. Champignons toevoegen. Vissaus, limoensap en groene chilipepers erdoor roeren. Laten doorkoken tot de smaken goed vermengd zijn. Van het vuur halen en koriander en basilicum erover strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Johan1976
    van
    1

    We vonden het een er lekkere soep! Ik heb het recept niet aangepast, de smaken zijn goed in balans! Bedankt Steve voor je recept Ciao Johan - 24 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren