Tostones Rellenos (gevulde kuipjes van bakbanaan)

    Tostones Rellenos (gevulde kuipjes van bakbanaan)

    1keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De vulling voor deze bakbananen kan sterk variëren: ceviche, octopussalade, pico de gallo, salsa, in knoflook gebakken garnalen, enz. Deze zijn gevuld met picadillo (gekruid gehakt) en kaas, maar gebruik je fantasie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 700 ml koolzaadolie of een andere plantaardige olie om mee te frituren
    • 2 groene bakbananen, gepeld en kruiselings in vieren gesneden
    • 2 theelepels knoflookzout
    • 450 gr mager rundergehakt
    • 3/4 theelepel zout
    • 120 ml sofrito
    • 120 ml gepelde tomaten in blik
    • 60 ml water
    • 40 gr sazon kruiden
    • 5 ontpitte groene olijven, in stukjes
    • 115 gr geraspte cheddar kaas (of een andere kaas naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de frituurolie tot 175°C in een frituurpan of grote braadpan.
    2. Bak de bananen in de voorverwarmde olie tot ze goudbruin zijn, maar niet volledig bruin, 5 tot 7 minuten. Plet de bakbananen tot schijfjes in een tostonera of met de onderkant van een schoteltje of kan. Vorm de schijfjes in de vrom van kuipjes. Frituur de kuipjes in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn, nog 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met knoflookzout. Zet opzij.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en roer het gehakt erdoor. Breng op smaak met zout. Roerbak het vlees tot het kruimelig en gelijkmatig bruin is (niet meer roze). Laat het gehakt uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Roer de sofrito, gepelde tomaten, water, sazon kruiden en olijven erdoor. Zet het vuur laag, en sudder tot het vocht is verminderd, ongeveer 15 minuten.
    5. Vul de kuipjes met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas. Zet de kuipjes op een bakplaat.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten, 5 tot 8 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren