Deze chili kan worden gemaakt met kalkoengehakt of met rundergehakt. De chili is erg lekker met maïsbrood en geraspte belegen kaas. Nadat je het gerecht klaargemaakt hebt op het fornuis, kun je het goed warm houden in de slowcooker.
J
Jessica Lynn
48 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 6
3 eetlepels olijfolie
450 gr kalkoengehakt
1 grote ui, in blokjes gesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 kleine rode paprika, fijngesneden
2 jalapeño pepers, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels komijn
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel fijngemalen tijm
475 ml runderbouillon
1 blik (van ong. 400 gr) pintobonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blik (van ong. 400 gr) rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes, niet uitgelekt (gebruik sap)
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het kalkoengehakt tot het kruimelig en gelijkmatig bruin is (niet meer roze). Laat het gehakt uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Roer de ui, groene en rode paprika, en jalapeño pepers erdoor. Roerbak tot de ui glazig is, ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook, komijn, chilipoeder, suiker, zout, zwarte peper, en tijm toe. Bak nog ong. 8 minuten tot het goed gaat geuren, en roer af en toe.
Roer de runderbouillon, pintobonen, rode kidneybonen, tomatenblokjes, gezeefde tomaten, en tomatenpuree erdoor. Breng aan de kook, en zet het vuur laag. Laat, onder af en toe roeren, sudderen tot het dikker wordt, ongeveer 45 minuten. Voor een dunnere chili kun je de pan met een deksel afdekken tijdens het sudderen.