Apple crumble met cranberry's

    Apple crumble met cranberry's

    3keer bewaard
    1uur15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept voor deze appelkruimel een tijd geleden van een vriend van mijn moeder gekregen. Dit is een erg lekker toetje om een Kerstmaal mee af te sluiten. Een ware traktatie! Je kunt het ook met vanille-ijs serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 180 ml sinaasappelsap
    • 400 gr suiker
    • 550 gr verse cranberry's
    • 4 Gala appels - geschild, zonder klokhuis, en in stukjes gesneden
    • 80 gr gehakte pecannoten
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 80 gr havermout
    • 75 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x30cm in.
    2. Verwarm het sinaasappelsap, de suiker, en ongeveer de helft van de cranberry's in een steelpannetje op middelhoog vuur. Verhit tot het mengsel gaat koken, en laat daarna onder af en toe roeren 8 tot 10 minuten sudderen tot de cranberry's openbreken. Meng de appels en de rest van de cranberry's erdoor. Haal van het vuur, laat enkele minuten afkoelen, en giet het fruitmengsel daarna in de ingevette ovenschaal.
    3. Pak een kom, en meng de pecannoten, bruine basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, en havermout samen. Roer de boter erdoor tot het goed opgenomen is, en strooi dan dit mengsel over het fruitmengsel in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de vulling borrelt en de havermout bruin begint te worden, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren