Pittige taco's met kalkoen en zoete aardappelen

    (125)

    Pittige taco's met kalkoen...dat is een slimme keuze, want in kalkoen zit namelijk weinig vet. De zoete aardappelen en de pittige salsa maken dit een heerlijk maaltje.


    86 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 340 gr kalkoengehakt
    • 85 gr gehakte zoete ui
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 4 jalapeño pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel cajunkruiden
    • 1/2 theelepel zout
    • 120 ml tomatillo salsa (of maak dit recept)
    • 25 gr gehakte verse koriander
    • 16 warme tarwebloemtortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg de aardappelblokjes in een magnetronbestendige kom; verwarm de aardappelen 5 tot 7 minuten in de magnetron tot je er met een vork in kunt prikken. Schep de aardappelen tijdens het verwarmen een keer om.
    2. Smeer de bodem van een grote koekenpan met olijfolie in en bak het kalkoengehakt gelijkmatig bruin en kruimelig op middelhoog vuur, 5 tot 7 minuten. Roer de ui, knoflook en jalapeño peper erdoor en bak tot de uien beginnen te karameliseren, 7 tot 10 minuten. Breng op smaak met de chilipoeder, komijn, cajunkruiden en zout. Giet de salsa eroverheen, voeg ook de zoete aardappelen toe, en laat het mengsel koken tot het teveel aan vocht is verdampt. Garneer met koriander. Serveer met de warme tortilla's.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (125)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties