Enchiladas met kalkoen en pompoen

    Enchiladas met kalkoen en pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik je kalkoenrestjes voor dit romige en sappige maaltje. Serveer met zure room, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 portie bakspray
    • 550 gr fijngesneden gare kalkoen
    • 1 blik (van ong 400 gr) refried beans (b.v. van Casa Fiesta)
    • 800 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 35 gr taco kruidenmix
    • 800 gr gezeefde tomaten in blik
    • 1 blikje chipotle pepers in adobosaus, of meer naar smaak (online verkrijgbaar)
    • 2 eetlepels kippenbouillonkorrels (of bouillonblokje naar smaak)
    • 8 (van 25 cm) meergranen tarwebloemtortilla's
    • 225 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschotel van 23x33 cm in met bakspray of boter.
    2. Meng de gare stukjes kalkoen, refried beans, pompoenpuree, en tacokruiden in een kom. Zet opzij. Giet de gezeefde tomatensaus in een blender, en voeg peper, chipotle en kippenbouillonkorrels toe; mix tot een gladde massa, ongeveer 30 seconden.
    3. Leg een tortilla op een werkblad, en vul in het midden met kalkoen. Vouw de boven- en onderkant van de tortilla naar het midden, en vouw de zijkanten naar binnen. Leg de enchilada met de naad naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit met de rest van tortilla's en vulling. Giet de saus over de gevulde tortilla's en bestrooi met geraspte kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de saus borrelt, 35 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren