Uientaart met feta of geitenkaas

    Uientaart met feta of geitenkaas

    15keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze taart is eenvoudig te bereiden. Bij het diner serveren met een salade, als brunch met wat fruit. In plaats van feta kunt u droge geitenkaas gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 rode ui, in stukjes
    • 2 eetlepels droge witte wijn
    • het wit van 2 preien, in ringen
    • 2 eieren, geklopt
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse dragon, fijngesneden
    • 75 gr feta, verbrokkeld
    • 1 vleestomaat, in dunne plakken
    • 100 gr paneermeel
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote koekenpan de olie verhitten. Gewone en rode ui toevoegen en op een middelhoog vuur 5 minuten sauteren. De wijn erdoor roeren en vervolgens de prei. Nogmaals 15 minuten onder frequent roeren sauteren tot de ui goudkleurig is en de prei slap. Van het vuur halen.
    3. In een mengkom geklopt ei met dille, dragon, feta, peper en 2 eetlepels peterselie mengen. Door het uimengsel roeren.
    4. Vet een ondiepe taartvorm (23 cm doorsnee) in en bestrooi ruim met paneermeel. Giet het uienmengsel erin en leg tegen de buitenrand van de vorm een ring van plakjes tomaat. Verdeel de resterende eetlepel peterselie over het midden van de taart en strooi vervolgens nog een dun laagje paneermeel over de gehele bovenkant.
    5. In 40-45 minuten de taart stevig en goudbruin bakken. 10 minuten laten staan, in punten snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren