Kebab

    Kebab

    5keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor Turkse kebabs heb ik zelf bedacht. Ik heb geen groot spit in mijn keuken staan, dus mijn recept vraagt ​​om dunne plakjes rundvlees die eerst worden gemarineerd en vervolgens worden geroosterd om hetzelfde effect te krijgen zonder die enorme draaiende grill. Serveer het vlees in verwarmde pita's met geitenkaas, tzatziki, sla, tomaten, en uien.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Marinade
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geplet
    • 120 ml olijfolie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel kurkumapoeder
    • 1 snufje kerriepoeder
    • 1 theelepel zout
    • 450 gr runder(rib)lappen, in dunne plakjes
    • Tzatziki saus
    • 225 ml zure room
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gehakte verse dille
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 6 pitabroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de gehakte uien in een grote keramische kom en plet de uien met de onderkant van een glas tot sappen vrijkomen en de uien glazig lijken. Roer er 2 geplette teentjes knoflook, 120 ml olijfolie, 2 eetlepels citroensap, oregano, 1 theelepel zwarte peper, kurkuma, kerriepoeder, en 1 theelepel zout door. Meng goed, voeg de gesneden stukjes rundvlees toe en meng goed. Dek de kom af met plasticfolie en laat een nacht marineren in de koelkast.
    2. Meng de zure room, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, dille en een uitgeperst teentje knoflook. Meng goed, dek de kom af met plasticfolie en zet een nachtje in de koelkast.
    3. Verwarm de oven op de grillstand en zet het rooster ong. 15 cm van de warmtebron af.
    4. Haal het vlees uit de marinade, schud uien los van het vlees, en leg de rundvleesreepjes op de bakplaat zonder dat ze overlappen. Bestrooi met zout naar smaak. Grill de reepjes ong. 3 minuten per kant of tot ze bruin en krokant zijn. Draai ze halverwege het grillen om.
    5. Doe het geroosterde vlees in de pitabroodjes, en besprenkel met tzatziki om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren