Bonensalsa

    (43)

    Kleurrijke, lekkere bonensalsa.


    30 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 blik (van ong. 400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (van ong. 400 gr) zwarte ogenbonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (van ong. 400 gr) pintobonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (van ong. 300 gr) maïs, uitgelekt
    • 120 gr in blokjes gesneden selderij
    • 1 klein bosje koriander (gebruik alleen blaadjes, fijngehakt)
    • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden
    • 50 gr gehakte lente-ui
    • 55 gr gehakte piment pepers (Jamaicaanse peper)
    • 2 eetlepels fijngesneden jalapeño peper
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 120 ml rijstazijn
    • 120 ml extra vierge olijfolie
    • 65 gr suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de zwarte bonen, zwarte ogenbonen, pintobonen, maïs, selderij, koriander, rode en gele paprika's, lente-ui, piment pepers, jalapeño peper, en knoflook in een grote kom. Zet opzij.
    2. Breng de rijstazijn samen met de olijfolie, suiker, zout en zwarte peper aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Kook en roer tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, en giet dan over het bonenmengsel. Zet het geheel afgedekt 2 uur tot een hele nacht in de koelkast. Giet de salsa af voor het serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (43)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties