Schnitzel met dipsaus

    Schnitzel met dipsaus

    3keer bewaard
    40min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Deze schnitzel met een knapperig korstje smelt in je mond. Serveer met een schijfje citroen en de dipsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (van elk ong. 110 gr) haaskarbonades
    • 30 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetlepels melk
    • 75 gr paneermeel
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 180 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels gehakte verse dille
    • 1/2 theelepel zout
    • 115 gr zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg de karbonades tussen twee hersluitbare plastic zakken en sla ze plat met een vleeshamer tot een dikte van ong. 4 mm. Snij vetrandjes weg, en maak een paar insneden langs de rand zodat de randen minder opkrullen tijdens het bakken.
    2. Meng de bloem, 1 theelepel zout en peper samen in een kom. Klop het ei en de melk samen in een andere kom, en meng in een derde kom het paneermeel samen met het paprikapoeder. Haal de karbonade eerst door het bloemmengsel, dan in het eimengsel en daarna door het paneermeel.
    3. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak niet meer dan twee karbonades per keer. Bak de karbonades goudbruin (niet meer roze van binnen), ong. 3 tot 4 minuten per kant. Leg de karbonades in een warme oven om ze warm te houden.
    4. Giet de kippenbouillon in de pan waar je de karbonades in hebt gebakken. Zet het vuur laag, en schraap over de onderkant van de pan om bakvet los te maken. Laat de bouillon sudderen. Pak een kom en meng de dille, 1/2 theelepel zout, en zure room samen. Klop met een garde ongeveer 60 ml hete bouillon door het zure roommengsel, en giet het geheel dan weer terug in de pan. Verwarm tot de saus goed warm en dikker is geworden, ongeveer 5 minuten. Serveer met de karbonades.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren