Veganistische wortelsoep

    Veganistische wortelsoep

    7keer bewaard
    35min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig, smaakvol...een van mijn favoriete soepen. In deze soep zijn geen melkproducten toegevoegd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 950 ml groentebouillon
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 900 gr wortels, geschild en in stukjes gesneden
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kokosmelk
    • 400 ml water
    • 1 theelepel gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet de groentebouillon in een soeppan en breng aan de kook op matig vuur. Roer de kerriepoeder, komijn, kaneel en gember erdoor en voeg ook de wortels toe. Zet het vuur laag, en sudder tot de wortels gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig.
    2. Zeef de wortels uit de bouillon en doe ze in een blender (doe de blender niet meer dan voor de helft vol). Giet ongeveer 60 ml bouillon in de blender en pureer de wortels. Pureer de gehele soep in porties in de blender. Je kunt ook direct in de pan pureren met een staafmixer.
    3. Roer de kokosmelk en het water erdoor (om het water af te meten kun je het lege blik kokosmelk gebruiken). Breng de soep opnieuw aan de kook, en bestrooi met koriander om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren