Hertenvlees shish kebabs

    Hertenvlees shish kebabs

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gegrilde en gemarineerde hertenvleesspiesen met groente en een pittige nasmaak.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 120 ml sojasaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2300 gr hertenvlees, in blokjes gesneden
    • 36 houten spiesen, of zoveel als nodig
    • 6 uien, in grote stukken gesneden
    • 10 jalapeño pepers, stelen verwijderd en gehalveerd
    • 4 groene paprika's, in grote stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Klop de sojasaus, suiker, gember, mosterdpoeder, knoflookpoeder, en cayennepeper samen in een grote kom tot de suiker is opgelost. Klop de plantaardige olie erdoor, en roer er dan de blokjes hertenvlees door. Dek de kom af met plasticfolie en laat het vlees minstens 4 uur marineren in de koelkast. Leg de houten spiesen in een bak met water om ze te laten weken.
    2. Verwarm de barbecue of grill voor op matig vuur, en doe een beetje olie op het rooster.
    3. Haal het hertenvlees uit de marinade terwijl de grill opwarmt. Verwijder overtollige marinade. Gooi de rest van de marinade weg. Rijg de blokjes hertenvlees op de spiesen, wissel af met de ui, jalapeño, en paprika.
    4. Bak de spiesjes op de voorverwarmde grill, en draai ze af en toe om, ongeveer 10 minuten in totaal voor medium-rare.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren