Verfrissende komkommersalade met spaghettipompoen

    Verfrissende komkommersalade met spaghettipompoen

    1keer bewaard
    1uur


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze frisse, zomerse salade heeft weinig calorieën en is vegetarisch. Vrienden van mij die niet vegetarisch zijn houden ook erg van dit gerecht!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 spaghettipompoen, gehalveerd en zaadjes verwijderd
    • 225 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 170 gr ontpitte Kalamata olijven, gehalveerd
    • 2 komkommers - geschild, zonder zaadjes, en in plakjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, dun gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 60 ml citroensap
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 60 ml olijfolie, of meer indien nodig
    • 1 eetlepel knoflookzout
    • 1 snufje gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Leg de pompoenhelften in een grote ovenschaal met het vruchtvlees naar beneden.
    2. Bak in de voorverwarmde oven totdat je de schil makkelijk met een mes kan inprikken, ongeveer 30 minuten. Verwijder de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Verwijder als de spaghettipompoen is afgekoeld het vruchtvlees en doe het in een kom.
    3. Meng de afgekoelde spaghettipompoen samen met de tomaten, olijven, komkommer, rode ui en knoflook in een grote kom en meng goed.
    4. Roer het citroensap en de citroenrasp in een kommetje samen, en giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je krachtig klopt. Breng op smaak met knoflookzout en peper. Besprenkel de salade met de dressing en meng goed. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren