Rood-wit-blauw cake

    Rood-wit-blauw cake

    3keer bewaard
    45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze smeuïge cake met botercrèmeglazuur heeft een Nederlands tintje! Ideetje voor Koninginnedag misschien?

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 portie bakspray
    • 500 gr cakemeel
    • 100 gr vanillepudding mix
    • 180 ml water
    • 180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 4 eieren
    • 1 druppel rode kleurstof voor voeding, of zoveel als nodig
    • 1 druppel blauwe kleurstof voor voeding, of zoveel als nodig
    • 440 gr boter
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1 kilo poedersuiker
    • 235 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet drie taartvormen van elk 23 cm in doorsnede in met bakspray.
    2. Pak een grote kom, en klop met een elektrische mixer het cakemeel, de puddingmix, het water, de plantaardige olie, en de eieren samen tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 3 kleinere kommen, en doe de rode kleurstof in een kom en de blauwe in een andere kom. Laat 1 kom wit. Roer de kleurstof goed door het beslag. Giet elke kom beslag in een ingevette taartvorm.
    3. Bak de taarten in de voorverwarmde oven tot een cocktailprikker ingestoken in een cake er schoon uitkomt, na 10 tot 15 minuten. De randen van de taart zullen wegtrekken van de taartvorm als de taart klaar is. Haal de cakes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Laat ze daarna verder afkoelen op een werkblad met 3 stukken plasticfolie. Zet elke cake op een stuk plasticfolie.
    4. Klop, terwijl de cakes afkoelen, de boter, zout, en vanille-extract samen in een grote kom tot een romig beslag met een elektrische mixer. Meng de poedersuiker er beetje-bij-beetje door. Meng de slagroom erdoor, 1 of 2 eetlepels per keer, totdat het glazuur glad en smeerbaar is geworden.
    5. Til, om de taart te versieren, de blauwe laag op met behulp van de plasticfolie, draai de taart om, zet het voorzichtig op een groot bord, en verwijder de plasticfolie. Smeer de blauwe laag royaal in met frosting en zet de witte cake erbovenop (maak gebruik van de plastic folie, en verwijder deze weer). Smeer de witte laag royaal in met de botercrèmefrosting, en zet als laatste de rode laag erop. Smeer nu de hele taart in met het resterende glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren