Vijf ingrediënten pasta

    Vijf ingrediënten pasta

    4keer bewaard
    20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Pasta met 1. witte bonen, 2. tomatenblokjes, 3. verse basilicum, 4. knoflook en 5. olijfolie. Serveer met knapperig brood om in de overgebleven olijfolie te dopen. Je kunt dit gerecht ook goed als koude pastasalade eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml extra vierge olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 225 gr farfalle (strikjes) pasta
    • 1 blik (van ong 400 gr) kleine witte bonen in blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes, met sap
    • 10 gr gehakte verse basilicumblaadjes, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:20min 

    1. Combineer de olijfolie en knoflook in een kleine kom. Zet apart.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Roer de farfalle erdoorheen zodra het water kookt, en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, onder af en toe roeren, tot de pasta al-dente is, ongeveer 12 minuten. Giet af, en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Doe de pasta, bonen, tomaten, basilicum en 2 eetlepels van de knoflookolijfolie in een grote kom, en meng alles voorzichtig samen. Besprenkel de rest van de olijfolie over de borden met pasta tijdens het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren