Pasta met mozzarella

    Pasta met mozzarella

    13keer bewaard
    40min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Als pasta nog even in de oven heeft gestaan, vind ik het extra lekker. Het staat ook mooi op tafel als je gasten hebt en je staat niet tot het laatste moment in de keuken!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr farfalle (strikjes) pasta
    • 450 gr rundergehakt
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 800 gr pastasaus uit een pot
    • 225 gr mozzarella kaas, in blokjes gesneden
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas (of belegen kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 12 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Roerbak het gehakt en de ui in een grote koekenpan tot het vlees niet meer roze is, ongeveer 5 minuten. Giet het vet af, roer de pastasaus erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen.
    4. Roer de gekookte pasta en de helft van de mozzarella door de saus. Giet alles in een ovenschaal (inhoud 2 liter). Bestrooi de bovenkant met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst lichtbruin is, 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JonasViaene
    0

    Ik heb dit onlangs klaargemaakt voor mijn vriendin en mij en dit is ons zeer goed bevallen! Het enige wat ik anders deed is dat ik gruyere kaas gebruikt heb en de strikjes vervangen heb door krulletjes - 12 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren