Tom Ka Gai

    Tom Ka Gai

    10keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een geurige, pittige en gewoonweg heerlijke Thaise kippensoep.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels pinda-olie
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 2 eetlepels verse gember, geraspt
    • 4 eetlepels citroengras, fijngesneden
    • 2 theelepels
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 kipfilet, in dunne repen
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 150 gr paksoi, fijngesneden
    • 800 ml water
    • 1 blikje kokosmelk
    • 60 ml vissaus
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de pinda-olie verhitten. Knoflook, gember, citroengras, rode chili, koriander en komijn toevoegen en in 2 minuten tot een geurig mengsel bakken. Kip en ui erdoor roeren en al roerend in 5 minuten laten garen tot de kip wit is en de ui doorzichtig. Paksoi toevoegen en in 5-10 minuten slap garen. Water, kokosmelk, vissaus en koriander erdoor roeren. 30 minuten laten sudderen zodat de kip goed gaar is en de smaken goed vermengd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Komijn hoort er echt niet in! - 15 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren