Tom Ka Gai

    (230)

    Een geurige, pittige en gewoonweg heerlijke Thaise kippensoep.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels pinda-olie
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 2 eetlepels verse gember, geraspt
    • 4 eetlepels citroengras, fijngesneden
    • 2 theelepels
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 kipfilet, in dunne repen
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 150 gr paksoi, fijngesneden
    • 800 ml water
    • 1 blikje kokosmelk
    • 60 ml vissaus
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de pinda-olie verhitten. Knoflook, gember, citroengras, rode chili, koriander en komijn toevoegen en in 2 minuten tot een geurig mengsel bakken. Kip en ui erdoor roeren en al roerend in 5 minuten laten garen tot de kip wit is en de ui doorzichtig. Paksoi toevoegen en in 5-10 minuten slap garen. Water, kokosmelk, vissaus en koriander erdoor roeren. 30 minuten laten sudderen zodat de kip goed gaar is en de smaken goed vermengd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (230)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Komijn hoort er echt niet in!  -  15 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren