Volkoren muffins met bosbessen

  • 1beoordeling
  • 27keer bewaard
  • 35min

Deze lekkere muffins worden gemaakt met volkorenbloem en veel verse bosbessen. Mijn man zegt dat het de beste muffins zijn die hij ooit heeft geproefd, en zelfs mijn super kieskeurige kinderen zijn dol op deze muffins!

My4NonBlondes

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 180 gr volkoren tarwebloem
  • 150 gr suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 120 ml appelmoes
  • 330 gr verse bosbessen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 12 muffinbakvormpjes in of gebruik papieren bakjes. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom samen.
  2. Klop de plantaardige olie, ei, melk en appelmoes samen in een aparte kom, en roer deze vloeibare ingrediënten door het bloemmengsel. Roer nu voorzichtig de bosbessen erdoor. Schep het beslag in de voorbereide vormpjes, en vul ze ong. voor 2/3.
  3. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot ze rijzen en aan de bovenkant goudbruin worden, ongeveer 20 minuten. Een cocktailprikker ingestoken in het midden van een muffin moet er schoon uitkomen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Henkie123
van
0

Lekker! Ook heel lekker is het met appel en kaneel gevuld, zoals hier: http://bakidee.nl/cakerecepten/recept-voor-volkorenappelmuffins - 14 mrt 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties