Volkoren muffins met bosbessen

    Volkoren muffins met bosbessen

    40keer bewaard
    35min


    272 personen hebben dit gemaakt

    Deze lekkere muffins worden gemaakt met volkorenbloem en veel verse bosbessen. Mijn man zegt dat het de beste muffins zijn die hij ooit heeft geproefd, en zelfs mijn super kieskeurige kinderen zijn dol op deze muffins!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 gr volkoren tarwebloem
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 80 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 ei
    • 80 ml melk
    • 120 ml appelmoes
    • 330 gr verse bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 12 muffinbakvormpjes in of gebruik papieren bakjes. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom samen.
    2. Klop de plantaardige olie, ei, melk en appelmoes samen in een aparte kom, en roer deze vloeibare ingrediënten door het bloemmengsel. Roer nu voorzichtig de bosbessen erdoor. Schep het beslag in de voorbereide vormpjes, en vul ze ong. voor 2/3.
    3. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot ze rijzen en aan de bovenkant goudbruin worden, ongeveer 20 minuten. Een cocktailprikker ingestoken in het midden van een muffin moet er schoon uitkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekker! Ook heel lekker is het met appel en kaneel gevuld, zoals hier: http://bakidee.nl/cakerecepten/recept-voor-volkorenappelmuffins - 14 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren