Muffins met bietjes

    Muffins met bietjes

    2keer bewaard
    40min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Mooie, heerlijke volkoren muffins met bosbessen en rode biet! Een creatieve manier om je kinderen bietjes te laten eten. Ze zitten goed verstopt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 gr volkoren tarwebloem
    • 120 gr havermout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 2,5 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneel
    • 1 theelepel zout
    • 235 ml koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 475 ml appelmoes
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 120 ml water
    • 145 gr bosbessen
    • 135 gr rode biet, geschild en fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 24 vormpjes in met bakspray of gebruik papieren bakjes.
    2. Meng de tarwebloem, havermout, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout samen in een grote kom. Pak een andere kom en meng de koolzaadolie, appelmoes, suiker, eieren en water samen. Giet het appelmoesmengsel bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Schep de bosbessen en geraspte biet voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de vormpjes.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de muffins bruin zijn en een cocktailprikker ingestoken in een muffin er schoon uitkomt, 25 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SanderBakker
    0

    Ik vondt dit een prachtig recept en renske vond dat ook dankje vriendelijke groet mij - 18 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren